به گزارش قدس آنلاین، مراسم افتتاح ۳۰ پایگاه تخصصی مشاوره در کتابخانههای عمومی کشور امروز همزمان با یکصد و چهارمین برنامه سهشنبههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، با حضور رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی و مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در موزه قرآن حرم مطهر رضوی برگزار شد.
با افتتاح این پایگاههای تخصصی، از این پس متخصصان مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی که در کانونهای خادمیاری استانهای مختلف فعال هستند، با حضور در کتابخانههای عمومی منتخب، خدمات رایگان مشاوره را به مراجعهکنندگان ارائه خواهند کرد.
اجرای این طرح گامی مهم در راستای تقویت جایگاه کتابخانههای عمومی کشور بهعنوان یک پایگاه اجتماعی مورد اعتماد خواهد بود و بستر لازم برای ارتقای فرهنگ استفاده از خدمات تخصصی مشاوره را نیز فراهم خواهد کرد.
کتابخانه، بهترین بستر برای تعاملات اجتماعی
دکتر عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم طی سخنانی با اشاره به نقش و جایگاه کتابخانهها در توسعه فرهنگ اجتماعی، این مکان را مناسبتترین فضا برای تعاملات اجتماعی برشمرد.
وی با اشاره به منابع غنی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، تورق این منابع و نسخ ارزشمند را آرزوی هر پژوهشگر فرهیختهای عنوان کرد و تسهیل دسترسی به این منابع را از وظایف کتابخانهها برشمرد.
طالبی همچنین تأمین نیاز مخاطبان در تمامی زمینههای مطالعاتی را از جمله وظیفه کتابخانهها برشمرد و حضور گسترده افراد جامعه در مکانهای فرهنگی همچون کتابخانه را زمینهساز پیشرفت و تعالی آن جامعه عنوان کرد.
وی افزود: کتابخانه به عنوان یک نهاد اجتماعی میبایست در راستای تعاملات میان نهادهای اجتماعی نقش خود را ایفا کند که این امر زمینهساز اعتماد مخاطب به این نهاد فرهنگی خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری برای حرکت کشور به سمت مطالعه، خانواده را آغاز این حرکت عنوان کرد و استفاده از خدمات متنوع در کنار فضای مطالعاتی را زمینهای برای جذب افراد مختلف یک خانواده به حضور در کتابخانه برشمرد.
وی حضور خادمیاران متخصص مشاوره رضوی در کتابخانهها را یک نوآوری در مجموعه آستان قدس رضوی برشمرد و تصریح کرد: استفاده از ظرفیت خادمان رضوی برای رفع دغدغه مؤمنین، مشمول این روایت امام رضا(ع) است که میفرمایند:«هرکس رنج و غصّه و مشکلی را از یک مؤمن برطرف سازد، خداوند غصههای آخرت را از او دور میکند».
سبزیان همچنین به همکاری نهاد عمومی کتابخانهها در توسعه این طرح اشاره کرد و گفت: در کنار کتابخانه که محل تعاملات اجتماعی عالمانه است از حضور مشاوران استقبال میکنیم.
همافزایی نهادهای فرهنگی در توسعه طرحهای ملی
مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی کشور نیز در ارتباط وبیناری با این مراسم، همافزایی نهادهای فرهنگی کشور را لازمه توسعه طرحهای ملی دانست.
وی با بیان اینکه کتابخوانی و پرداختن به آن با پایان هفته کتاب تمام نمیشود، تصریح کرد: در رویکرد جدید نهاد کتابخانههای عمومی استفاده از ظرفیت و بستر کتابخانه فراتر از نگاه سنتی و عمومی است.
رمضانی، به تغییر نگاه مردم به کتابخانه در یک طرح ملی به عنوان یک ضرورت اشاره داشت و تأکید کرد: کتابخانه برای اینکه محل اعتماد شود نیاز به کار فرهنگی دارد که اجرای طرح مشاوره در فضای کتابخانهها، نمونهای از این حرکت میتواند باشد.
مراکز مشاوره خادمیاران رضوی در سطح کشور
در ادامه این مراسم به صورت نمادین سه پایگاه مشاوره فعال در کتابخانههای شهرهای تربت حیدریه، بیرجند و یزد افتتاح شد.
کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی، کتابخانه مرکزی امام خمینی مشهد و کتابخانههای مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره)، شیخ مجتبی قزوینی(ره)، محمدیه، حضرت معصومه(س)، مسجد پیغمبر اکرم(ص)، امیرالمومنین(ع)، غدیر بابا علی و کتابخانه امام رضا(ع) در مشهد از جمله کتابخانههایی هستند که از طرح ارائه خدمات مشاوره بهرهمند شدند. همچنین این طرح در کتابخانههای عمومی کرمان، گناباد، قوچان، اهواز، سبزوار، شوشتر، قاین، کاشمر، ابرکوه، بافق، مهاباد، هرات، مروست، میبد، اردبیل و روستای محمدآباد طبس، اجرایی شد.
لازم به ذکر است تمامی این خدمات به صورت رایگان برای اعضای کتابخانهها ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
منبع: آستان نیوز
نظر شما